Pohjamaalisävyn vaikutus automaalin lopulliseen värisävyyn

Sävy oltava oikea

Automaaleissa sävytarkkuus on tärkeää, koska maalatut pinta-alat ovat pieniä ja tästä johtuen ihmissilmä havaitsee mahdollisen sävyeron helposti. Maalivalmistajat saavat autovalmistajilta uusien autojen sävyistä referenssimallit, joiden perusteella maalivalmistaja tekee sävykaavat omiin tuotteisiinsa.

Pelkkä sävytarkkuus ei riitä, vaan myös pohjamaali oltava oikea

Mutta, itse maalin sävytarkkuus ei yksinään riitä, sillä monet värisävyt ovat heikosti peittäviä tai läpikuultavia. Alkuperäismaalauksessa myös kokonaismaalikalvon paksuus voi vaikuttaa silmän havaitsemaan värisävyyn. Korjausmaalauksessa kalvonpaksuudet ovat usein alkuperäismaalausta paksummat, johtuen maalauslaitteiden teknisistä eroista.

Aina tätä ei tule huomioitua ja joissain sävyissä pohjamaalin sävy vaikuttaa lopulliseen värisävyyn hyvinkin paljon. Vaalea pohjamaalin sävy vaalentaa lopullista värisävyä ja tumma pohjamaalin sävy tummentaa lopullista sävyä. Lisäksi väärä sävy pohjamaalissa vaikuttaa automaalin peittokykyyn huomattavasti ja tällöin maalia kuluu tarpeettomasti turhan paljon.

Kuvassa sävymalli, johon on maalattu Toyotan sävy 3Q7, käyttäen valkoista-, vaalean harmaata-, tumman harmaata- ja mustaa pohjamaalia. Lisäksi sävymassaa on ruiskutettu yksi kerros ja toinen kerros, jotta myös maalikerrosten peittävyysero tulee selvästi esiin.
Pohjamaalia ja 1 sävykerros Toyotan sävy 3Q7. Kuten kuvasta näkyy, pohjamaali kuultaa selvästi yhden ruiskutuskerroksen jälkeen.

Jos haluat tietää enemmän, ota yhteyttä tekniseen neuvontaamme linkki

Voit lukea lisää Debeer automaaleista valmistajan sivuilta, linkki

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Tarjoukset

Silco X10 7,5L yleislakkapaketti tarjoushintaan 195€

Kuukauden teema

Silco automaalitarvikkeet – laatua kustannustehokkaasti

Tähtituote

Silco lavapinnoite, jolla useita käyttökohteita

Vinkit ja ohjeet

Silco pesuaineiden käyttötaulukko

Tyytyväinen asiakas

Esittelyssä asiakkaamme automaalaamo CKS-Trading Oy

Yleinen

Pro-Väri maahantuonnin noutopiste Tuusulaan, Kalliotie 2

Suosituimmat tägit

Viimeisimmät artikkelit