Käytä kittiä oikein

Ensimmäinen virhe voidaan tehdä heti kittipurkkia avatessa. Kitin pinnalla saattaa olla nestettä, joka havaitaan juuri avatusta purkista. Ja neste sekoitetaan kitin joukkoon. Lue lisää, miksi näin ei kannata tehdä.


Kitin päällä oleva neste

Kitin käyttämisessä ensimmäinen virhe voidaan tehdä heti kittipurkin avaamisen jälkeen, kun pinnalla oleva neste sekoitetaan kittiin. Kitin pinnalla olevaa nestettä ei suositella sekoitettavaksi kitin sekaan, koska se on täysin tarpeetonta. Mikäli neste sekoitetaan kitin joukkoon, samalla kitin sekaan muodostuu ilmakuplia, jotka muodostavat kitin kuivuessa mikrohuokosia, nämä taas vaikuttavat haitallisesti pinnanlaatuun. Kitin päällä oleva neste tulee kaataa pois kittipurkista, eikä sitä tule sekoittaa kitin sekaan. Neste on laitettu valmistusprosessissa tarkoituksella kitin päälle, jotta säilyvyys paranee.KOVETTAJAN OIKEA ANNOSTELUMÄÄRÄ

Oikea peroksidikovettajan määrä on aina 2-3%. Kovettajan oikea määrä on tärkeää ja kovettaja tulisi annostella tarkasti, aina kittiä käyttäessä. Jos kovettajamäärä ylitetään suosituksesta, kuivuminen ei nopeudu ollenkaan. Jos kovettajaa laitetaan liikaa, kitin sekaan jää kovettajaa, joka ei ole päässyt reagoimaan kitin kanssa. Mikäli kitin seassa on kovettajaa, joka ei ole reagoinut, niin usein muutaman päivän kuluttua huomataan seuraavissa kerroksissa, sävymassassa tai kirkaslakassa läpivärjääntymistä. Lisäksi kovettajan yliannostelu saattaa vaikuttaa myös niin, että seuraavien kerroksien tartunta kittiin on heikompi tai lakan kiilto saattaa olla huonompi. On siis tärkeää, että kovettajaa annostellaan oikea määrä.


KITIN SEKOITTAMINEN


Kun kovettajaa sekoitetaan kittiin, on varottava, ettei kitin sekaan muodosteta ilmakuplia. Kitti tulee myös sekoittaa niin, että kovettajan kanssa sekoitettu kitti on tasaväristä. Kitin peroksidikovettaja on värjätty niin, että itse kitin kanssa on selkeä kontrasti, joka helpottaa kitin tasalaatuiseksi sekoittamista. Kittiä on sekoitettava niin kauan, ettei kovettajan väriä näy ollenkaan. Mikäli kitataan isompaa pintaa, niin sekoitetun kitin kuivumista voi hieman hidastaa käyttämällä isoa kitin levitysalustaa. Kitin kovettumisreaktio tuottaa lämpöä ja noussut lämpö nopeuttaa kovettumisreaktiota lisää. Levitettäessä kitti ohuelti isolle levitysalustalle kitin lämpötila ei pääse nousemaan ja näin ollen kitin levittämiseen saadaan hieman lisäaikaa.KITIN LEVITYS JA KÄYTTÖ

Kitti levitetään aina puhtaalle, karhennetulle pinnalle, josta on puhdistettu pölyt ja pinta on pyyhitty silikoninpoistoaineella. Kittiä ei saa levittää happomaalin päälle (wash primer), tai maalipinnalle, joka ei ole kunnolla alustassaan kiinni. Myös lämpötila tulee olla oikea n. 15-25°C ja esimerkiksi kylmälle pinnalle saattaa tiivistyä kosteutta, joka aiheuttaa omia ongelmia. Myös kostea ilma aiheuttaa ongelmia, esimerkkinä kraaterit kittipinnassa. Polyesterikitin kuivumisreaktio pysähtyy, jos lämpötila on alle 5°C.  Polyesterikitin voi levittää epoksipohjamaalin päälle.

Polyesterikitin märkähionta ei ole sallittua, sillä polyesteri saattaa imeä kosteutta, joka voi kulkeutua muihin maalikerroksiin, aiheuttaen ongelmia. Kitissä oleva kosteus saattaa jäädä loukkuun eri kerroksien väliin ja aiheuttaa kraatereita tai kuplia maalikerrokseen. Nämä saattavat tulla esiin lopullisessa maalipinnassa päivien tai useiden viikkojen jälkeen. Kosteutta saattaa tulla myös kondensaation kautta, esimerkiksi talvella tuodaan auto korjattavaksi sisätiloihin ja peltipinnat ovat kylmiä, jolloin pintaan alkaa tiivistymään kosteutta.

Jos haluat lisätietoja, ota meihin yhteyttä!

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Tarjoukset

Silco X-CURE 10L ilmakuivuvalakkapaketti

Kuukauden teema

Silco automaalitarvikkeet – laatua kustannustehokkaasti

Tähtituote

EVERCOAT – laadukkaat kitit USA:sta

Vinkit ja ohjeet

UV-tuotteiden käyttö lisääntymässä henkilöautojen korjausmaalauksessa

Yleinen

Avoimet työpaikat

Suosituimmat tägit

Viimeisimmät artikkelit