Auton ajovalojen kunnostus helposti ja nopeasti, mukana ohjeet

Silco ajovalojen kunnostussarja

Autojen ajovalojen umpioiden linssit ovat nykyään poikkeuksetta muovista valmistettuja. Muoviset umpion linssit haalistuvat ja tummentuvat ajan kuluessa, jolloin myös valoteho heikkenee. Lisäksi myös koko ajoneuvon ulkonäkö kärsii. Umpioita ei tarvitse uusia, vaan ne voidaan myös kunnostaa helposti Silco ajovalojen korjaussarjalla, jossa mukana tulee ajovalon umpion UV-suojaa sisältävä lakka ja oheistarvikkeet joita tarvitaan. Silco ajovalojen korjaussarjalla voidaan korjata samentuneet/tummentuneet umpiot* tai suojata uudet umpiot antamalla lisäsuojaa. Ajovalot voidaan myös korjata kiillottamalla, mutta kiillottaminen ei anna UV-suojaa joten umpio tummuu pian uudelleen.

Silco ajovalojen korjaussarja on täysin uudenlainen innovaatio, sillä et tarvitse maaliruiskua tai erillisiä spraytuotteita. Umpion linssit saat korjattua uudenveroiseksi vain tunnissa. Lue lisää.

Ajovalojen kunnostaminen onnistuu muutamalla helpolla työvaiheella
  1. Puhdista ajovalon linssi kauttaaltaan ja kuivaa puhtaalla liinalla.
  2. Suojaa umpion muut osat käyttämällä teippiä, jos umpioita ei irroiteta, suojaa ajoneuvosta tarvittavat osat. Tarkista, ettei umpion pinnassa ole käytetty mitään suojakalvoa. Mikäli suojakalvo on, se on poistettava ensin ja liimajäänteet poistettava rasvanpoistoaineella.
  3. Hio umpion pinta epäkeskohiomakoneella kauttaaltaan. Puhdista liinalla jokaisen hiontavaiheen välillä. Hio ensin karkealla ja lopuksi hienolla. P320 => P400 => P500 => P600 => P800 => P1000 => P1200 => P1500. Mikäli umpiossa on syviä naarmuja, ne on saatava ensin pois. Hio syvät naarmut pois P180 => P240 ja jatka hienommilla karkeuksilla.
  4. Pyyhi umpion linssi märällä liinalla kauttaaltaan ja kuivaa toisella liinalla heti perään. Pinnasta tulee tasainen ja maitomainen. Tarkasta, ettei pinnassa ole hiontanaarmuja, jos näet hiontanaarmuja, toista hionta kunnes pinta kauttaaltaan tasainen ja maitomainen. Korjauslakka ei jätä pintaan paksua kalvoa, joten alla olevat naarmut eivät peity.
  5. Lisää 80-100ml ajovalojen korjauslakkaa mukana toimitettavaan kuumennusmukiin ja sulje kansi. Anna kuumentua 5-6 min ja odota kunnes ulos tulee höyryä.
  6. Kohdista höyry 1cm päästä ajovalon linssiin alhaalta ylöspäin, käy koko umpio tarkasti läpi, kunnes linssi on täysin kirkas. Pidä kuumennusmuki pystyssä, höyry ei saa pisaroitua umpion pinnalle, vaan pinta on höyrytettävä tasaisesti. Kuumennusmuki on oltava naaman läheltä vähintään 40cm etäisyydellä, älä hengitä höyryä.
  7. 80-100ml ajovalojen korjauslakan työaika on n. 4-5 min. Käytön jälkeen anna pinnan kuivua 10 minuuttia, jonka jälkeen pinta on kuiva. Jos korjauslakkaa jää jäljelle, anna jäähtyä 5min ja kaada loppu takaisin pulloon seuraavaa käyttökertaa varten.

* myös muovisten takavalojen korjaus onnistuu tällä sarjalla. Korjattaessa muovista takavaloa, suositellaan mattahionta samalla tavoin, kuin ajovalon umpioille. Mikäli pinta on tummentunut ja harmaantunut, se on todennäköisesti myös täynnä pieniä naarmuja, jotka on saatava pois ennen käsittelyä. Muutoin pinnasta ei tule täysin kiiltävää. Pinta kannattaa hioa mataksi myös siksi, että näkee helpommin kohdan joka on vielä käsittelemättä.

Lataa ohje tästä: Silco 8040 ajovalojen korjaussarja FI

Kokeilimme itse, miten umpiot saadaan uudenveroisiksi

Lähtötilanne oli huono, aika ja sääolot olivat tehneet tehtävänsä. Umpiot olivat todella sumeat ja valoteho onneton.
Umpiot päätettin korjata paikallaan. Puskuri ja lokasuoja suojattiin teipillä, jotta maalipintaan ei tulisi vaurioita. Itse umpion pinta on hiottu mataksi ohjeiden mukaisesti, aloittaen karkealla ja lopuksi hienommalla karkeudella. Umpio on valmis seuraavaan vaiheeseen.
Kuvassa käsitelty umpio. Korjaus tehtiin umpiota irroittamatta ja linssi on taas uudenveroinen.
Lopputulos puhuu puolestaan, auton ulkonäkö muuttui helposti ja valoilla pärjää pimeässäkin.

Sarjassa mukana tuleva kuumennusmuki täytetään korjauslakalla ja umpion pinta käydään läpi kauttaaltaan.

Silco ajovalojen korjaussarjan mukana toimitetaan kaikki tarvittava, poislukien hiomapyöröt. Sarjan mukana tulevassa lakassa on UV-suoja-aine. Käyttäminen on todella helppoa ja umpiot saa uudistettua nopeasti. Voidaan käyttää vanhojen tummentuneiden ajovalon linssien uusimiseen tai uusien ajovalon linssien extrasuojaamiseen. Helppo, seitsemänvaiheinen käyttöprosessi vie aikaa vain tunnin verran. Sarjassa olevaa lakkaa saa erikseen, joten sarjasta on iloa pitkäksi aikaa. Täyttöpakkaus 600ml lakka, tuotenumero: 8040-0,6.

Katso oheisesta linkistä, kuinka ajovalon korjaussarjaa käytetään: video

Silco -tuotteita on saatavilla valtakunnallisesti kattavan jälleenmyyjäverkon kautta, oheisesta linkistä löydät lähimmän jälleenmyyjän Proväri jälleenmyyjät

Tai ota yhteyttä myyntiimme, linkki

Lue lisää Silco Automotivesta oheisesta linkistä

Lisää Silco tuotteita löydät Suomenkielisestä tuoteluettelosta tästä linkistä

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Tarjoukset

Silco X-CURE 10L ilmakuivuvalakkapaketti

Kuukauden teema

Silco automaalitarvikkeet – laatua kustannustehokkaasti

Tähtituote

EVERCOAT – laadukkaat kitit USA:sta

Vinkit ja ohjeet

UV-tuotteiden käyttö lisääntymässä henkilöautojen korjausmaalauksessa

Yleinen

Avoimet työpaikat

Suosituimmat tägit

Viimeisimmät artikkelit