Pro-Väri - blogi - Pinnalla nyt - Pohjolan-Auto - Markku Määttä

Esittelyssä Valspar- ja Debeer-maalien vanhin jälleenmyyjä Pohjolan Auto

Torniossa toimiva Pohjolan Auto on perustettu vuonna 1984. Yrityksen virallinen nimi on Perä-Pohjolan Auto Oy, mutta kaikki tuntevat yrityksen nimenomaan Pohjolan Autona. Yritys myy uusia Citroën-autoja, ja valikoimissa on myös runsaasti vaihtoautoja. Korjaamo toimii Citroënin merkkikorjaamona ja myös monimerkkikorjaamona nykyaikaisin laittein. Yrityksen omistavat kolme Määtän veljestä; Kari, Markku ja Seppo, jotka kaikki ovat aktiivisesti toiminnassa mukana. Seppo hoitaa automyyntiä, Markku varaosa- ja maalimyyntiä, ja Kari työskentelee korjaamon puolella. Yrityksellä on käytössään 650 neliön liiketilat. Toimitilan yläkerrassa on kaksi asuntoa, joista toisessa Markku Määttä asuu. Yritys työllistää tällä hetkellä yhteensä viisi henkilöä.

Markku Määttä on tullut Pohjolan Auton palvelukseen vuonna -86. Sitä ennen hän toimi automaalarina vuodesta -74 alkaen. Pohjolan Auto on Suomen vanhin Valspar-/DeBeer-jälleenmyyjä. Markku on tyytyväinen Pro-Väri Importin kanssa tekemäänsä yhteistyöhön, joka on hänen mukaansa sujunut loistavasti koko ajan. Pitkän työuransa aikana hän on päässyt näkemään automaaleissa tapahtuneen kehityksen ja samalla myös muutoksen Tornion talousalueella. Vielä 70-80-luvuilla alueella oli paljon teollisuutta. Niistä vuosista teollisuus on selvästi vähentynyt. Olosuhteiden muutostakin suurempi kriisi yritystä kohtasi vuonna -97 kiinteistössä tapahtuneen suuren tulipalon seurauksena. Tapahtuman jälkeen toimitilat rakennettiin lähes kokonaan uudestaan.

Pohjolan Auton erikoisuus moniin muihin jälleenmyyjiin verrattuna on se, että asiakkaita käy paljon myös Ruotsin puolelta, Haaparannasta. Myös norjalaisia asiakkaita käy silloin tällöin. Vapaa-ajallaan Markku harrastaa talvisin hiihtoa ja kesäisin moottoripyöräilyä Harley-Davidsonillaan. Hänen kolmas harrastuksensa, tai oikeammin elämäntapansa, on matkustus. Markku on matkustellut 8 eri mantereella lukemattomissa eri maissa. Hänestä voidaankin kirjaimellisesti puhua todellisena maailman matkaajana.

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Tarjoukset

Mirka GoldFlex Soft 4+2 ja Gold Soft 6+4 kampanja

Kuukauden teema

Silco automaalitarvikkeet – laatua kustannustehokkaasti

Tähtituote

Silco lavapinnoite, jolla useita käyttökohteita

Vinkit ja ohjeet

Silco pesuaineiden käyttötaulukko

Tyytyväinen asiakas

Esittelyssä asiakkaamme automaalaamo CKS-Trading Oy

Yleinen

Pro-Väri maahantuonnin noutopiste Tuusulaan, Kalliotie 2

Suosituimmat tägit

Viimeisimmät artikkelit