Pro-Väri - blogi - Pinnalla nyt - Esittelyssä asiakkaamme automaalaamo CKS-Trading Oy

Esittelyssä asiakkaamme automaalaamo CKS-Trading Oy

Pitkä kokemus automaalauksesta

Nimeni on Kari Sauru ja olen toiminut automaalarina vuodesta 1973 alkaen. Automaalaamoyrittäjänä olen toiminut noin 40 vuotta. Tuohon aikaan on mahtunut paljon ja varsinkin maalit ovat kehittyneet sinä aikana voimakkaasti. Aloittaessani automaalarina oli alalla käytössä selluloosapohjaiset maalit, sekä synteettisiä maaleja. Automaalaus muuttui paljon, kun käyttöön tuli akryylivärit, sekä kaksikerrosvärit. 1980-luvulla alettiin puhumaan vesipohjaisten maalien tulemisesta automaalauskäyttöön ja silloin lupasin lopettavani autojenmaalauksen, kun autoja aletaan maalaamaan lateksilla. Mutta, toisin kävi. En lopettanut automaalausta.

Nykyisin olen puoliksi eläkkeellä ja teen pääasiallisesti harraste- ja näyttelyautoja. DeBeer maaleja ja pohjatuotteita olen käyttänyt noin 22 vuotta, jo ennen kuin merkki oli edes Suomen markkinoilla. DeBeerin käyttöteknikkona olen toiminut jo 90-luvulta, lähes kymmenen vuoden ajanjakson.

Laatu on ensisijainen tavoite

Näyttely- ja harrasteautojen entisöinti maalaaminen eroaa hyvin paljon tavallisesta korjausmaalauksesta. Entisöinti alkaa aina puhtaalta peltipinnalta. On erittäin tärkeää poistaa aina kaikki vanhat maalikerrokset alta, jotta vältytään yhteensopivuusongelmilta ja varmistetaan paras mahdollinen lopputulos. Huonoille pohjille ei saa hyvää pintaa millään. Puhdas peltipinta pohjustetaan epoksilla, jotta saadaan paras mahdollinen korroosionesto. Työt tehdään aina paras pinta mielessä, sekä myös kestämään. Kitteinä olen käyttänyt amerikkalaisia Evercoatin tuotteita, siitä lähtien kun Pro-Väri niitä on maahantuonut. Evercoatin kittivalikoima on hyvä ja siitä varmasti jokainen löytää mieleisensä. Fillerinä olen käyttänyt alusta asti DeBeer 8-145, joka omassa käytössäni ja myös kaupallisissa maalaamoissa on mielestäni aivan lyömätön. Tuote kuivuu nopeasti, saadaan paksujakin kerroksia, on helppo hioa, eikä kutistu. Kaikki lähtee hyvistä pohjista.

Pro-Väri - blogi - Pinnalla nyt - Esittelyssä asiakkaamme automaalaamo CKS-Trading Oy - Kari Sauru

Vaikka joskus totesinkin, etten koskaan tule maalaamaan lateksilla, niin siinä vaan kävi, että pintaväreinä käytän nykyisin lähes kaikissa töissä vesivärejä, DeBeer 900+ maalia ja lakkoina myös DeBeer todella laadukkaita kirkaslakkoja.

Tämä ei ole mikään mainosteksti, eikä minulta sellaista pyydettykään. Se, mihin alusta alkaen ihastuin DeBeer tuoteperheessä, oli koko järjestelmän yksinkertaisuus. Järjestelmässä selviää yhdellä kovettajalla ja yhdellä ohenteella. Tämä tarkoittaa käytännössä alhaisempaa varastoarvoa, vähemmän purkkeja, vähemmän virhemahdollisuuksia ja samalla sivussa laatu paranee ihan itsestään; kaikki vaiheet menevät aina samalla tavalla. Muistankin, miten maalaamossani purkkien määrä väheni, kun otin kyseiset aineet käyttööni.

Valehtelisin, jos väittäisin ettei hinnalla ollut merkitystä, totta kai oli. Se mietityttikin alussa, että voiko edullisemmalla hinnalla saada tarpeeksi laadukasta tuotetta…?

Mielestäni laatu tänä päivänä on vähintäänkin yhtä hyvä, kuin valtamerkeillä ja minähän olen siitä elävä esimerkki. Minulla on myös kokemusta valtamerkkien käyttämisestä.

Minulta saatte halutessanne lisää rehellistä tietoa tuotteista ja kerron myös mielelläni enemmän entisöinneistä. Lisätietoja varten saat yhteystietoni toimituksesta, Pro-Väriltä. Linkki

DeBeer automaalista voit lukea lisää valmistajan sivulta, linkki

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Tarjoukset

Silco X10 7,5L yleislakkapaketti tarjoushintaan 195€

Kuukauden teema

Silco automaalitarvikkeet – laatua kustannustehokkaasti

Tähtituote

Silco lavapinnoite, jolla useita käyttökohteita

Vinkit ja ohjeet

Silco pesuaineiden käyttötaulukko

Tyytyväinen asiakas

Esittelyssä Valspar- ja Debeer-maalien vanhin jälleenmyyjä Pohjolan Auto

Yleinen

Pro-Väri maahantuonnin noutopiste Tuusulaan, Kalliotie 2

Suosituimmat tägit

Viimeisimmät artikkelit