Pohjamaalisävyn vaikutus automaalin lopulliseen värisävyyn

Automaaleissa sävytarkkuus on tärkeää, koska maalatut pinta-alat ovat pieniä ja tästä johtuen ihmissilmä havaitsee mahdollisen sävyeron helposti. Maalivalmistajat saavat autovalmistajilta uusien autojen sävyistä referenssimallit, joiden perusteella maalivalmistaja tekee sävykaavat omiin tuotteisiinsa. Mutta, itse maalin sävytarkkuus ei yksinään riitä, sillä monet värisävyt ovat heikosti peittäviä tai läpikuultavia. Alkuperäismaalauksessa myös kokonaismaalikalvon paksuus voi vaikuttaa silmän havaitsemaan värisävyyn. Korjausmaalauksessa kalvonpaksuudet ovat usein alkuperäismaalausta paksummat, johtuen maalauslaitteiden teknisistä eroista.

Aina tätä ei tule huomioitua ja joissain sävyissä pohjamaalin sävy vaikuttaa lopulliseen värisävyyn hyvinkin paljon. Vaalea pohjamaalin sävy vaalentaa lopullista värisävyä ja tumma pohjamaalin sävy tummentaa lopullista sävyä. Lisäksi väärä sävy pohjamaalissa vaikuttaa automaalin peittokykyyn huomattavasti ja tällöin maalia kuluu tarpeettomasti turhan paljon.

Kuvassa sävymalli, johon on maalattu Toyotan sävy 3Q7, käyttäen valkoista-, vaalean harmaata-, tumman harmaata- ja mustaa pohjamaalia. Lisäksi sävymassaa on ruiskutettu yksi kerros ja toinen kerros, jotta myös maalikerrosten peittävyysero tulee selvästi esiin.

 

Pohjamaalia ja 1 sävykerros Toyotan sävy 3Q7. Kuten kuvasta näkyy, pohjamaali kuultaa selvästi yhden ruiskutuskerroksen jälkeen.
Pohjamaalia ja kaksi ruiskutettua sävykerrosta Toyotan sävy 3Q7. Pohjamaalin sävy vaikuttaa lopulliseen värisävyyn, jonka takia pohjamaalin sävyn on oltava oikea.

Jaa artikkeli

Viimeisimmät artikkelit

Tarjoukset

Kittitarjous, Mirans paketti

Kuukauden teema

Silco automaalitarvikkeet – laatua kustannustehokkaasti

Tähtituote

Silco Twist Cup kertakäyttökupit

Vinkit ja ohjeet

Käytä kittiä oikein

Tyytyväinen asiakas

Esittelyssä asiakkaamme automaalaamo CKS-Trading Oy

Yleinen

Pro-Väri tiedote koronaviruksesta

Suosituimmat tägit

Viimeisimmät artikkelit